Időkorlát Lejárt!

A vásárlási időkorlát lejárt a következő vásárlásánál:

Hamarosan lejár az időkorlát

jegyek vásárlási időkorlátja 01:00 percen belül lejár.
Ezután a foglat helyeket más megvásárolhatja Ön elől.

BROADWAY.HU

Ez az esemény már megrendezésre került, így jegyet már nem tudsz vásárolni rá. Ha részt vettél az eseményen, írj róla értékelést, vagy olvasd el, mások mit mondanak róla!

3. Óbudai Danubia Zenekar


Savaria Szimfonikus Zenekar

2017. október 24. 19:00

Az Óbudai Danubia Zenekar hangversenye

C. Debussy: Előjáték az „Egy faun délutánjá”-hoz
I. Sztravinszkij: Orpheus – balett
J. Sibelius: Négy legenda

Vezényel: Hámori Máté

Egy közismert repertoárdarab és két ritkábban bemutatott kompozíció koktélja – ez a Danubia Zenekar műsorának receptje. Debussy műve, melyet Mallarmé verse ihletett, talán az egyik legismertebb impresszionista zenei alkotás. A színek és hangulatok kifinomult érzékenységgel történő ábrázolása, ami Debussy stílusának egyik legfőbb jellemzője, a mai napig különleges élményt nyújt a hallgatóság számára.
Sztravinszkij Orpheus címűbalettjét George Balanchine orosz származású koreográfus felkérésére írta. A mitológiai témájú műzenei anyagában felfedezhető az első neves operaszerző, Monteverdi, valamint a legnagyobb barokk mester, Bach hatása is, a jellegzetes Sztranvinszkijre jellemzőhangszerelési és ritmikai elemek mellett.

Sibelius a finn zeneirodalom legnevesebb képviselője. Finlandia címűszimfonikus költeménye Finnország második himnuszának is tekinthető, d-moll hegedűversenye is gyakran hallható a világ különbözőhangversenytermeiben. A „Négy legenda”, amely Lemminkäinen-szvit néven is ismert, eredetileg operai alapanyagnak szánt szvit, ami sokszínű-en mutatja be a finn hősköltemény, a Kalevala egyik kedvelt alakját, Lemminkäinent. A szvitből a 2. tétel, „A tuonelai hattyú” vált igazán népszerűvé.